OG‘ZAKI NUTQ KO‘NIKMALARI: TUSHUNCHA, TARKIB VA RIVOJLANTIRISH ZARURATI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Ushbu maqolada og‘zaki nutq ko'nikmalari tushunchasi o‘zbek va xorijiy olimlarning nazariy qarashlari asosida tahlil qilinadi. Maqolada og‘zaki nutq ko‘nikmalarining turli ta’riflari, ularning tarkibiy komponentlari (fonologik, leksik-grammatik, diskursiv, kompensatsion, ijtimoiy-madaniy va noverbal ko‘nikmalar) hamda ushbu ko‘nikmalarni rivojlantirishning ta’limdagi, kasbiy va shaxsiy ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari og‘zaki nutq ko‘nikmalarini shakllantirish zamonaviy ta’lim tizimining ustuvor vazifalaridan biri ekanligini tasdiqlaydi.