O‘ZBEKISTON OLIY O‘QUV YURTLARIDA TALABALARNI RAQAMLI MUHITDA INKLYUZIV TA’LIM SOHASIGA O’QITISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim muassasalarida talabalarni inklyuziv ta’limga tayyorlashning dolzarb masalalari va muammolari tahlil qilingan. Unda bo‘lajak pedagoglarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish, maxsus ehtiyojli shaxslar bilan ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda o‘quv jarayoniga raqamli vositalarni joriy etish masalalari yoritilgan. Oliy ta’limda inklyuziv muhit yaratish va xalqaro tajribalarni tatbiq etish ahamiyati asoslab berilgan.