STEAM YONDASHUVI ASOSIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA TEXNIK FIKRLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada STEAM yondashuvi asosida bo‘lajak o‘qituvchilarda texnik fikrlash kompetensiyasini rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika integratsiyasiga tayanib, texnik fikrlashni rivojlantiruvchi metodik bosqichlar va pedagogik shart-sharoitlar asoslab berilgan. Tadqiqot natijasi o‘laroq, texnik fikrlashni nazariy bilim, loyihalash va raqamli modellashtirish bilan bog‘lovchi metodik model hamda baholash indikatorlari tavsiya etilgan.