MAKTABGACHA TA’LIM MUHITIDA RAQAMLI INTERAKTIV O‘YINLARNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI VA ULARNING TA’LIM SAMARADORLIGIGA TA’SIRI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha taʼlim tizimida raqamli interaktiv oʻyinlarni qoʻllashning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli oʻyinlarning bolani faol ta’lim subyektiga aylantirish , ichki motivatsiyani kuchaytirish hamda kognitiv, emotsional va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi pedagogik salohiyati ochib berilgan. Anʼanaviy va raqamli oʻyinlarning mutanosibligi , interaktiv vositalarni integratsiya qilishdagi muammolarni bartaraf etishda tarbiyachining oʻrni asoslangan. Natijalar maktabgacha ta’lim samaradorligini oshirish va yoshga mos o‘yin muhitini loyihalashga xizmat qiladi.