OLIY TA’LIMDA BO‘LAJAK MUTAXASSISLARNING KASBIY- MEDIA KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING XALQARO HUQUQIY-PEDAGOGIK ASOSLARI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Ushbu maqolada global axborotlashuv sharoitida oliy ta’lim muassasalari talabalari, xususan, folklor va etnografiya yo‘nalishi bo‘lajak mutaxassislarining kasbiy-media kompetentligini rivojlantirishning pedagogik zarurati tadqiq etilgan. Sohaga oid xalqaro deklaratsiyalar, harita va konvensiyalarning qiyosiy-komparativ tahlili asosida media-ta’limning aksiologik, gnoseologik hamda praksiologik asoslari tizimlashtirilgan. Shuningdek, nomoddiy madaniy merosni asrash va raqamli formatga o‘tkazishda talabalarning tahliliy media ko‘nikmalarini shakllantirish bo‘yicha pedagogik invariantlar va xalqaro huquqiy-metodik manbalarning o‘rni asoslab berilgan.