TALABALARDA AXBOROT SAVODXONLIGI KOMPETENSIYALARINI TANQIDIY YONDASHUV ASOSIDA RIVOJLANTIRISH (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada tanqidiy yondashuv asosida universitet talabalari axborot madaniyatini rivojlantirish masalasi, uning mohiyati, tuzilishi va ta’limiy ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, raqamli jamiyat sharoitida talabalarda axborot savodxonligini shakllantirish jarayonlari tahlil qilinib, tanqidiy fikrlash tamoyillariga asoslangan didaktik model taklif etiladi.Kalit so‘zlar: axborot madaniyati, tanqidiy yondashuv, media savodxonlik, raqamli kompetensiya, axborot xavfsizligi, innovatsion ta’lim texnologiyalari