AKMEOLOGIK YONDASHUV ASOSIDA PEDAGOGLARNING KASBIY INTELLEKTUAL SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION-RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI VA AHAMIYATI (Kasb-Hunar Ta'limi, 2026)
Mazkur maqolada akmeologik yondashuvga asoslangan innovatsion-raqamli platformalar hamda zamonaviy axborot texnologiyalarining pedagoglar kasbiy va intellektual salohiyatini rivojlantirishdagi roli va ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda onlayn ta’lim resurslaridan foydalangan holda dars samaradorligini oshirish hamda zamonaviy ta’lim muhitida o‘qituvchilarning kasbiy o‘sishini ta’minlash yo‘llari ochib berilgan. Bugungi kunda dunyo miqyosida pedagoglarning metodik mahoratini takomillashtirishga alohida e’tibor qaratilayotganini inobatga olgan holda, maqolada Blooket, Gimkit, Quizizz, Quizlet, Kahoot, Jamboard va Mentimeter kabi raqamli platformalarni interfaol ta’lim jarayoniga tatbiq etish mexanizmlari hamda ularning o‘qituvchi faoliyatidagi pedagogik imkoniyatlari batafsil yoritilgan.