(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Ushbu tadqiqotda qishloq xo’jaligida barqaror rivojlanish paradigmasining nazariy asoslari qayta ko’rib chiqilgan va O’zbekiston agrar sektori misolida uning iqtisodiy mazmuni empirik ma’lumotlar yordamida ochib berilgan. Tadqiqotda 2018–2023 yillar oralig’idagi milliy statistik ko’rsatkichlar tahlili asosida iqtisodiy samaradorlik, ijtimoiy tenglik va ekologik barqarorlik o’rtasidagi munosabatlar modellashtirilgan. Suv resurslaridan foydalanish dinamikasi, tomchilatib sug’orish tizimlarining kengayishi hamda agrar eksport ulushining o’sishi barqaror rivojlanish siyosatining dastlabki samarasini aks ettiradi. Maqolada qishloq xo’jaligini barqaror rivojlantirish mexanizmlarini takomillashtirish uchun konseptual tavsiyalar ishlab chiqilgan.