(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada TATU professional ta’lim fakulteti talabalarining raqamli tayyorlik darajasi DigComp 2.2 modeli (182 nafar talaba) va TAM texnologiyalarni qabul qilish modeli (161 nafar talaba) asosida kompleks baholangan. Tadqiqot natijalari talabalarning sun’iy intellekt (SI) vositalaridan foydalanishga yuqori tayyorligini ko‘rsatsa- da, raqamli kommunikatsiya va huquqiy xavfsizlik sohasida kompetensiyalar yetishmasligini aniqladi. Maqolada ushbu tizimli ziddiyatlarni bartaraf etish hamda muhandis-pedagoglarni tayyorlash dasturlarini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.