(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada fizikani o‘qitish samaradorligini oshirishda klaster metodidan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Ushbu metod orqali o‘quvchilarning fikrlarini erkin ifodalash, murakkab tushunchalarni tizimlashtirish va mavzuni yaxlit qabul qilish mexanizmlari yoritilgan. Molekulyar fizikani klaster yondashuvi asosida o‘qitishda ilmiylik, tizimlilik, ko‘rgazmalilik, amaliy yo‘naltirilganlik, integrativlik va refleksiya prinsiplarining ahamiyati hamda ushbu metodning fizik tafakkurni rivojlantirishdagi pedagogik roli asoslab berilgan.