(untitled) (Kasb-Hunar Ta’limi, 2026)
Mazkur maqolada rivojlanishida mujassam nuqsonlarga ega bolalar bilan olib boriladigan korreksion-pedagogik yordam tizimida oilaning o‘rni har tomonlama tahlil qilingan. Unda oila muhitining bola shaxsini shakllantirishdagi hal qiluvchi roli, ota-onalarda kuzatiladigan psixologik muammolar va ularni faol hamkorlik pozitsiyasiga o‘tkazish choralari yoritilgan. L. Bridjmen, Ye. Keller va O. Skoroxodova kabi shaxslar tajribasiga tayanib, oila, pedagog hamda mutaxassislar o‘rtasidagi kompleks hamkorlik bolani mustaqil hayotga tayyorlashning asosiy omili ekani ilmiy asoslab berilgan.